De Tennisvereniging Oldencate (TV Oldencate) is opgericht in 1977. De tennisbanen zijn gelegen in het sportpark Oldencate aan de Willem de Merodelaan in Spijk. TV Oldencate beschikt over vier kunstgrasbanen, waarvan drie banen in 2014 zijn gerenoveerd. Daarnaast beschikt de vereniging over een ruime en moderne kantine. De banen zijn in principe het hele jaar te gebruiken (met uitzondering van ijzel), maar alleen met daarvoor geschikte tennisschoenen en sportkleding. Door de vele banen, kunt u doorgaans altijd tennissen.

De tennisvereniging is een actieve vereniging en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Hieronder wordt informatie gegeven over de diverse activiteiten:

Training

Twee keer per week wordt er tennistraining gegeven in verschillende groepen. De accenten van de trainingen liggen op techniek, tactiek, conditie, en het spelinzicht voor single- en/of dubbelpartijen. De groepen zullen uit maximaal twaalf personen bestaan. De training is op dinsdag en vrijdag vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur.

 

Toss-activiteit: 'Wie komt die speelt'

Twee keer per week is er een Toss-activiteit ‘Wie komt die speelt” op woensdagavond vanaf 19.30 uur en zondagochtend vanaf 9.30 uur. Hierbij worden diverse partijen gespeeld in verschillende speelrondes, dus later instromen is mogelijk. Iedereen kan hieraan mee doen.

 

Toss-activiteit voor vrouwen

Twee keer per week is er een Toss-activiteit voor vrouwen op maandagavond vanaf 19.30 uur en op woensdagochtend vanaf 9.30 uur. 

 

Competities

Diverse competities: Kring Noord Wintercompetitie, Voorjaarscompetitie, Zomeravondcompetitie en Najaarscompetitie.

 

Toernooien

Diverse toernooien gedurende het jaar, voorbeelden hiervan zijn THASS+DWW toernooi en een Snert-toernooi.

 

Clubkampioenschappen

Eén keer per jaar zijn er Clubkampioenschappen, waar in diverse onderdelen gestreden wordt om het kampioenschap.

 

Deze activiteiten zijn voor iedereen; van beginners tot gevorderden. Op de website kunt u onder het menu ‘Activiteiten’ meer informatie vinden.

Om toegang te krijgen tot het tenniscomplex en gebruik te kunnen maken van de banen, dient u lid te zijn van de vereniging. U kunt in het bezit komen van een sleutel van het toegangshek en een gedeelte van de kantine. Deze sleutel is, tegen betaling, te verkrijgen bij de ledenadministratie.

In de avonduren is er op twee banen verlichting. Aan de wand van de ingang van de kantine hangt het bedieningskastje. De groene knoppen kunnen één voor één aan gedaan worden. Met de rode knoppen gaan de lampen uit. Let op: het bedieningskastje moet met de daarbij hangende sleutel afgesloten worden. De verlichting kan uit veiligheidsoverweging een kwartier na het uit doen, niet meer aan gedaan worden

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben over de tennismogelijkheden bij TV Oldencate. Voor vragen kunt u altijd een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag heten wij u van harte welkom bij onze tennisvereniging!